تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/04/01 - 00:20
کد خبر: 399447

گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» درپی گمانه‌زنی‌ها پیرامون جانشینی آیت‌الله رئیسی؛

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی

از این رو در فضای گمانه‌زنی ‌ها و احتمالات در مورد رئیس آینده دستگاه قضا، برای اولین بار نام آیت‌الله اعرافی که مدیریت حوزه‌های علمیه کشور را بر عهده دارد مطرح شد و او جزء اولین گزینه‌هایی بود که نامش برای ریاست قوه قضائیه در فضای رسانه ای پیچید؛ که به دنبال آن دفتر وی این گمانه را تکذیب کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پس از انتخاب سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهور ایران، زمزمه‌هایی در مورد جایگزین وی بعنوان رئیس قوه قضائیه شدت گرفت. این زمزمه‌ها که از فروردین ماه شروع شده و سپس با کاندیداتوری رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری شدت گرفته بود و در روز‌های اخیر با انتخاب وی بعنوان رئیس جمهور منتخب به تناسب فضای به وجود آمده اسامی گزینه‌های احتمالی ریاست جدید قوه قضائیه نیز مورد بحث قرار گرفت.

از این رو در فضای گمانه‌زنی‎‌ها و احتمالات در مورد رئیس آینده دستگاه قضا، برای اولین بار نام آیت‌الله اعرافی که مدیریت حوزه‌های علمیه کشور را بر عهده دارد مطرح شد و او جزء اولین گزینه‌هایی بود که نامش برای ریاست قوه قضائیه در فضای رسانه ای پیچید؛ که به دنبال آن دفتر وی این گمانه را تکذیب کرد.

اما آیت الله علیرضا اعرافی کیست؟

روحانی ۶۲ ساله‌ عضو شورای نگهبان که اکنون مدیر حوزه‌های علمیه کشور است. علیرضا اعرافی از سال ۷۱ امام جمعه شهر میبد بود و سال ۹۳ به‌عنوان امام جمعه شهر قم انتخاب شد. او در فاصله سال‌های ۸۷ تا ۹۷ و به مدت ۱۰ سال، ریاست جامعه المصطفی را برعهده داشت.

از سال ۹۵ به این طرف هم او به عنوان مدیر حوزه علمیه قم و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور انتخاب شد. او در یکم خرداد ۱۴۰۰ از سوی حسن روحانی به عضویت در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان نیز منصوب شد

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی جانشینی.

اعرافی سال ۹۴ از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کرد اما رأی کافی را به دست نیاورد. اولین بار فروردین ماه سال جاری بود که نام علیرضا اعرافی به‌عنوان جانشین ابراهیم رئیسی مطرح شد که این خبر از سوی خود او رد شد.

با انتشار تکذیب خبر جانشینی اعرافی بعنوان جانشین رئیسی در قوه قضاییه، نام محسنی‌اژه‌ای به عنوان رئیس آینده قوه قضائیه بر سر زبان‌ها است، معاون کنونی رئیسی که پیش از این سخنگوی دستگاه قضا را برعهده داشته در واکنش به این خبر گفت که تاکنون در مورد ریاست قوه قضائیه با او صحبت نشده و از این طریق خبر حضور خود در مسند ریاست دستگاه قضا را رد و تکذیب کرد.

نام اژهای زمانی در مظان ریاست دستگاه قضا قرار گرفت که پیش از این گفته شده بود او دیدگاه‌های متفاوتی در مورد اصلاحات قضائی در نظر دارد. شایعات در مورد تکیه اژه‌ای بر کرسی ریاست دستگاه قضا در حالی منتشر شد که او در سال‌های بعد از انقلاب همه مراحل و مراتب قوه قضائیه را طی کرده و از این منظر از جمله شخصیت‌های با سابقه قوه قضائیه محسوب می‌شود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای کیست؟

نام غلام‌حسین محسنی اژه‌ای در سال ۱۳۷۷ در افکار عمومی مطرح شد؛ زمانی که به عنوان قاضی غلامحسین کرباسچی٬ شهردار وقت تهران٬ را محاکمه کرد.

 غلامحسین محسنی اژه‌ای هم‌اکنون سخنگو و معاون اول قوه قضاییه است و برخی می‌گویند او نزدیک‌ترین گزینه برای جانشینی ابراهیم رئیسی در قوه قضاییه است به خصوص که او از سال ۹۳ تاکنون، معاون اول قوه قضاییه بوده است

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی جانشینی.

اژه‌ای سمت‌هایی چون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان کل کشور و معاون اولی قوه قضاییه از سال ۹۳ تاکنون را در کارنامه کاری خود را دارد و هم‌اکنون از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

در فضای شایعات در مورد جانشینی رئیسی در قوه قضائیه، علاوه بر اعرافی و اژه‌ای، از چهره دیگری به اسم سید احمد مرتضوی مقدم نام برده شد؛ رئیس فعلی دیوان عالی کشور که با تاکید بر تکریم ارباب رجوع و پرهیز از تخریب شخصیت افراد هنگام بازجویی، بیش از گذشته در فضای رسانه‌ای، چهره‌ای مقبول از خود به جای گذاشته است که تاکنون نسبت به خبر احتمال حضور خود در مقام ریاست قوه قضائیه واکنش نشان نداده است.

سید احمد مرتضوی مقدم کیست؟

سید احمد مرتضوی مقدم ۶۴ سال سن دارد و پیش از این رئیس دادگستری اردکان یزد، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، همدان و کرمان بوده است. او از سال ۸۵ تا ۹۵ به مدت ۱۰ سال معاون اول دادستان کل کشور و همزمان رئیس دادگاه عالی تجدیدنظر بود و از اردیبهشت سال ۹۸ با حضور رئیسی در قوه قضاییه به‌عنوان رئیس دیوان عالی کشور انتخاب شد. وی دارای ۳۰ سال سابقه قضاوت است.

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی جانشینی

او یکی از افرادی بوده که با فساد اقتصادی و اشرافی گری مبارزه های زیادی کرده تا بتواند این ناهنجاری را از بین ببرد.

وی در گفت و گو با خبرگزاری میزان گفت که این منصفانه نخواهد بود که بگوییم فساد کلان از مدیران عالی می باشد چرا که بیشتر این ناهنجاری های اقتصادی از طرف مدیران میانی بوده و تلاش می کنند که ثروت اندوزی کنند و حتی برخی از آنها انگیزه سیاسی داشته و تلاش دارند که مردم را نسبت به نظام و انقلاب بدبین کنند

در این بین چند نام دیگر از جمله یکی دو نفر از نمایندگان ولی فقیه در استان‌های کشورهم برای ریاست احتمالی بر قوه قضائیه مطرح شده است که از جمله این گزینه ها می توان به حاج آقا آل‌هاشم امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد.

سید محمدعلی آل‌هاشم کیست؟

وی که از امام جمعه های انقلابی کشور است اولین امام جمعه‌ای بود که دستور داد نرده های بین مسئولین و مردم را بردارند و فاصله ایجاد شده بین مسئولین و مردم را کنار بگذارند. همچنین حضور ایشان در روز دانشجو در دانشگاه، بدون تکلف و آدابی خاص و نیز سخن گفتن به زبان جامعهٔ هدف، تردد با تاکسی و اتوبوس خط واحد، حضور در بازار و حتی تابوشکنی بزرگ و حضور در ورزشگاه و همدلی با مردمی که احساسشان جریحه‌دار شده بود از جمله سلوک رفتاری متفاوت ایشان با اغلب مسئولین جامعه دانسته شده‌است.

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی جانشینی

با نگاهی به کارنامه فعالیت‌های حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم برخی از مسئولیت‌های برجسته ایشان را می‌توان چنین نام برد: مسئول ستاد نماز جمعه تبریز، مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش پشتیبانی نیروهای زمینی ارتش، رئیس عقیدتی سیاسی لشکر ۲۱ حمزه آذربایجان، رئیس اداره عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی منطقه‌ای آذربایجان، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش، جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش، معاون هماهنگ کننده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا، رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با تصویب فرماندهی معظم کل قوا.

محمد جعفر منتظری نیز یکی از افرادی است که نام او در ردیف نام‌های احتمالی رئیس آینده دستگاه قضا مشاهده می‌شود، او که از سال ۱۳۹۵ بر مسند دادستان کل کشور تکیه زده، به عنوان شانس چهارم جانشینی رئیسی مطرح است. نکته حائز اهمیت درباره ریاست احتمالی دادستان کل کشور این است که او تاکنون به این گمانه واکنش نشان نداده است.

محمد جعفر منتظری کیست؟

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور و رئیس دادگاه ویژه روحانیت است. وی از اعضای مؤسس سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۶۸، معاون اول دادستان کل کشور در زمان عبدالنبی نمازی و قربانعلی دری نجف‌آبادی و مشاور رئیس قوه قضائیه در زمان تصدی سید محمود هاشمی شاهرودی بوده‌است.

چه کسی جایگزین رئیس قوه قضاییه می‌شود؟/ بررسی گزینه‌های احتمالی جانشینی

منتظری سال ۹۵ به این سمت منصوب شد. سمتی که پیش از این متعلق به ابراهیم رئیسی بود. حالا گفته می‌شود که منتظری یکی از گزینه‌های جانشینی رئیسی است.

گزینه های احتمالی ریاست قوه قضاییه در حالی در فضای مجازی و رسانه های مختلف مطرح هستند که به زودی در جلسه سوگند و تنفیذ رئیس جمهور منتخب باید در حضور رئیس قوه قضاییه سوگندنامه قرائت شود و این حاکی از آن است که به زودی از سوی رهبر معظم انقلاب رئیس قوه قضاییه معرفی خواهد شد و به تمام گمانه زنی ها پایان می دهند.

گزارش از مسلم خلخال

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم
آثار مخرب مصرف الکل و سیگار در بروز بیماری‌ها
پرداخت مطالبات بازنشستگان در اولویت تأمین اجتماعی؛ پیگیری برای تأمین منابع ادامه دارد
۳ سانحه مرگبار طی یک هفته در بزرگراه‌های تهران؛ هشدار دوباره به رانندگان و عابران
سانحه جاده‌ای در جنوب قاهره با ۱۴ کشته و زخمی
 دستیار قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
اقتصاددان معروف آمریکایی: خداحافظ پترودلار
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
هفته جاری فقط ۶ نفتکش از تنگه عبور کردند
علت انتخاب مجدد همتی برای بانک مرکزی مشخص شد: پزشکیان هنوز هم متوجه نشده است چرا همتی استیضاح شد!
«ایران امام رضا (ع)؛ خون‌خواه و جان‌فدا» شعار محوری دهه پایانی صفر شد
پیش‌بینی پاییز پر بارش در ایران؛ لطفا غافلگیر نشوید
رویترز: هشدار شدید ایران به کشورهای عربی، باعث توقف حمله آمریکا شد
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه نشان داد وعده‌های بیرونی اقتصاد را آسیب‌پذیرتر می‌کند
ملت خواهان پاسخ روشن است
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top